به گزارش قدس آنلاین و به نقل ازروابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، حجتالاسلام و المسلمین جعفر جنتی در نخستین جلسه هماندیشی رابطین مدارس علمیه منطقه کاشان و آران و بیدگل که در مرکز مدیریت حوزه علمیه کاشان برگزار شداظهار داشت: کاشان دارای دو هزار و ۵۰۰ موقوفه در قالب هفت هزار و ۵۰۰ رقبه و با حدود ۷۰۰ نیت است.
وی با بیان اینکه نحوه اداره این موقوفات به دو صورت متصرفی و غیر متصرفی است، افزود: در بخش متصرفی واقفان اولویتی را برای وقف خود تعیین نکردهاند؛ اما در غیر متصرفی تعیین اولویت بر عهده متولی است که واقف آن را تعیین کرده است.
رئیس اداره اوقاف امور خیریه شهرستان کاشان تعداد موقوفههای مدارس علمیه کاشان را ۱۱ موقوفه اعلام کرد و با اشاره به اینکه از این تعداد هشت موقوفه بهصورت متصرفی و سه موقوفه بهصورت غیر متصرفی اداره میشود، گفت: تعداد هشت موقوفه متصرفی مدارس علمیه کاشان دارای ۴۴۲ رقبه است که از ۴۴۲ رقبه ۲۷۲ رقبه مسکونی، ۸۰ رقبه کشاورزی و ۶۸ رقبه تجاری است.
حجت الاسلام و المسلمین جعفر جنتی با اشاره به اینکه سه موقوفه غیر متصرفی مدارس علمیه کاشان هم دارای هزار و ۵۱۰ رقبه است، ادامه داد: از این تعداد هزار و ۴۰۰ رقبه متعلق به مدرسه علمیه امام خمینی (ره) کاشان با مدیریت آیتالله شریعتی نیاسر است که این رقبه تا سال ۹۳ تحت مدیریت اوقاف و امور خیریه کاشان بود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین درآمد موقوفات کاشان متعلق به موقوفات مدرسه علمیه امام خمینی (ره) است، یادآور شد: از ۹۳ که مدیریت موقوفات مدرسه امام خمینی (ره) کاشان به آیتالله شریعتی نیاسر واگذار شده است، حدود ۸۰ درصد درآمد اداره اوقاف و امور خیریه کاشان کاهش یافته است.
رئیس اداره اوقاف امور خیریه شهرستان کاشان یادآور شد: درآمد حاصل از موقوفات مدرسه امام خمینی (ره) کاشان در سالهای گذشته بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان در سال بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین جعفر جنتی با اشاره به اینکه برای کمک به تعمیر و بازسازی مدارس علمیه کاشان نزدیک به ۱۰ میلیون تومان کمک شده است، اضافه کرد: از سال ۹۳ تا چهارماهه اول سال جاری بالغ بر ۵۷۵ میلیون تومان مساعدت به مدارس علمیه کاشان شده که این مساعدت به غیر از کمکهای احداث و تأسیس است.
وی اقبال مردم کاشان به ثبت وقفهای جدید را مثبت ارزیابی کرد و گفت: از سال ۹۳ تا امسال نزدیک به ۷۰ وقف جدید از سوی واقفان خیراندیش کاشانی به ثبت رسیده که از این ۷۰ وقف جدید دو وقف مربوط به حوزههای علمیه است.
رئیس اداره اوقاف امور خیریه شهرستان کاشان یادآور شد: قبل از راهاندازی سامانه جامع ثبت موقوفات در سال ۹۰ هیچگونه اطلاعاتی از تعداد موقوفات، هزینه و درآمد آنها در دسترس نبود؛ اما با راهاندازی سامانه جامعه اطلاعات اوقاف تمام اطلاعات با سند و مدارک لازم به ثبت رسیده و از طریق این سامانه میتوان بهراحتی درآمد سالانه موقوفات، ثبت موقوفات جدید، مباحث حقوقی، اسناد مالکیت موقوفات و موقوفات فاقد سند مالکیت را رصد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین جعفر جنتی گفت: بیشترین موقوفات در شهرستان کاشان به بحث تعزیهداری اباعبدالله الحسین (ع) تعلق دارد و افزون بر این بسیاری از وقفهای جدید در کاشان هم به تعزیهداری، ساخت حسینیه و عزاداری امام حسین (ع) اختصاص دارد.
وی در ادامه با اشاره به تفکر اشتباه برخی که تصور میکنند وقف کردن به معنای مالکیت اوقاف است، اظهار داشت: وقف کردن به معنای مالکیت اداره اوقاف بر وقف واقف نیست؛ بلکه هر واقفی میتواند متولی اداره وقف خود باشد و تنها عنوان سنت حسنه وقف آن در اداره اوقاف به ثبت میرسد.
نظر شما